Idrottens square of fame

Fyra välkända idrottare hedrades i Lund

Uno Danielsson, handbollslegendaren – Anna Laurell, boxaren och tidigare världsmästaren – Rolf Edling, fäktaren och OS-guldmedaljören – Lena Andersson, bordtennisspelaren och EM-medaljören.

Rolf Edling, Uno Danielsson, Anna Laurell och Lena Andersson.
Rolf Edling, Uno Danielsson, Anna Laurell och Lena Andersson.

 

Tillsammans hedrades de en septemberlördag i form av en platta i brons med deras namn ingraverade. Plattorna skall monteras på torget utanför Arenan i Lund.

Idrottens Square of Fame är en årligt återkommande prisutdelning för att hedra tränare, ledare, idrottsutövare och andra personligheter inom idrotten i Lund. En jury bestående av representanter från PIL och Lunds kommun utser en manlig och en kvinnlig representant som mottagare av utmärkelsen. Vid årets ceremoni delades både 2020 och 2021 års priser ut.

SK Lundia – årets förening på dövidrottsgalan

Klubbens ordförande, Alexander Ferm, mottog utmärkelsen för årets förening 2019 på Dövidrottsgalan i Göteborg i september. Vartannat år i samband med Förbundsstämman arrangerar Svenska Dövidrottsförbundet sin idrottsgala där priser delas ut för de två förgående åren. Motiveringen lyder:

SK Lundia har arbetat i bred front inom motionsnivå, där föreningen erbjudit flera prova på- aktiviteter som fått fler att röra på sig.  Föreningen har även satsat på ungdomsidrotten, där man deltagit i bland annat internationella simtävlingar för barn-och ungdomar med stora framgångar. För deras engagemang i att få fler att röra på sig och idrotta tilldelas SK Lundia utmärkelsen.

PIL gratulerar SK Lundia till denna fina utmärkelse.

Temakväll #SCHYSSTIDROTT – Torsdag 30 september

Vad händer när omklädningsrummet blir digitalt?

Under Corona pandemin har sättet att umgås förändrats, allt mer sker på nätet och på digitala plattformar. Hat, våld och mobbing flyttar från det fysiska rummet till det digitala. Men hur ser en ungdoms vardag ut på nätet? Vad är föreningens ansvar och hur kan vi jobba för att förebygga övergrepp?

Läs mer om kvällen och anmälan här:

Schysstidrott_inbjudanSEPT30 (002)

Sprid gärna inbjudan i era kanaler.

Temakväll #SCHYSSTIDROTT är ett samarbete mellan RF-SISU Skåne, Kvinnojouren Lund, PIL i Lund och Lunds kommun.