IDROTTENS SQUARE OF FAME 2022

Priset Idrottens Square of Fame delades ut till Johanna Wiberg och Sten Sjögren för deras fina insatser inom och utanför Lunds idrottsliv vid en ceremoni på Arenatorget i Lund den 17 september. Priset består av en graverad bronsplatta på Arenatorget, samt en egen miniatyrplakett till respektive pristagare.

Johanna Wiberg och Sten Sjögren på Arenatorget i Lund.

Johanna Wiberg blev säsongen 2008/2009 utsedd till Årets handbollsspelare i Sverige. Sedan 2020 är hon assisterande förbundskapten för Sveriges damlandslag. Hon undervisar även idrott-och hälsa och psykologi på Polhemskolan i Lund.

Sten Sjögren spelade 200 handbollslandskamper och gjorde 506 mål i svenska landslaget. Säsongen 1982/1983 utsågs han till Årets handbollsspelare i Sverige.

Idrottens Square of Fame är en årligt återkommande prisutdelning för att hedra tränare, ledare, idrottsutövare och andra personligheter inom idrotten i Lund. En jury bestående av representanter från PIL och Lunds kommun utser en manlig och en kvinnlig representant som mottagare av utmärkelsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *