Årsmöte

Årsmötet i PIL 2019 hölls torsdagen den 21 mars

Ett 25-tal personer hade mött upp till PIL:s årsmöte på Scandic Star i Lund. Traditionsenligt så inleddes mötet med ärtsoppa och pannkakor. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Gunnar Brådvik deltog som gäst och berättade övergripande om hur det nya styret i Lund, ”Kvintetten”, ser på idrottens frågor. Ett konkret besked var att allt eftersatt underhåll på många av våra anläggningar nu kommer att prioriteras för att sättas i ett fullt dugligt skick.

 Verksamhetsberättelse och räkenskaper godkändes efter revisionens berättelse och årsmötets beslut. Till ordförande omvaldes Bertil Månsson för en tid av ett år. Som ordinarie ledamöter för en tid av två år omvaldes, Christer Ljungquist, Erwin Apitzsch och Magnus Feldt.
Övriga ordinarie ledamöter är Marianne Lager, Johan Östlund och Björn-Anders  Larsson, valda fram t o m 2019. Till suppleant för en tid av två år valdes Anders Janson. För en vakans som suppleant för en tid av ett år fick styrelsen årsmötets beslut om att under året försöka besätta denna.

Medlemsavgiften för år 2020 beslutades, oförändrat, uppgå till 400 kr. Några övriga frågor där beslut kunde fattas fanns inte på agendan.

Årets Guldpil
Mattias Nilsson, Lunds BK
Mattias Nilsson, Lunds BK

Mattias Nilsson från Lunds BK tilldelades årets Guldpil för hans arbete och engagemang med Lunds BKs 7-manna kickoff i fotboll för pojkar och flickor.  Detta mycket uppskattade evenemang i Lund samlar cirka 275 lag från södra Sverige och Danmark. En nyhet är att det från och med detta året också utgår ett stipendium på 5.000 kr till den person som tilldelas Guldpilen.

Christer Ljungquists hyllningstext på skånsk hexameter
Christer Ljungquists hyllningstext på skånsk hexameter

En nyhet för i år var att vi under årsmötet underhölls av en ”damorkester” som under kvällen framförde tre låtar. Ett mycket uppskattat inslag.

Damorkestern
Damorkestern

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En till WordPress-webbplats