SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
PIL Paraplyorganisationen i Lund
Idrottssamarbete i Lunds Kommun

2022-07-15 14:19

Den 14 maj samlades vi på Stortorget i Lund för Idrottens dag. Hela 28 föreningar hade anmält att de ville vara med. Mellan 11-14 var det full aktivitet både på stortorget och i hemmahallarna.Till exempel kunde man se brottning på Källbybadet, Prova-på basket i Eoshallen, klättra på kårhuset LTH och se uppvisning i konstsim på Högevallsbadet.

 

På stortorget fanns möjlighet att prata idrott med representanter från alla klubbarna och på torget kunde du utmana dig själv i bland annat thaiboxning, fäktning, capoiera, frisbee, basket, lacrosse, tennis, orientera runt torget och till och med hoppa över hinder med käpphästar.

 

Lund har ett fantastiskt utbud av olika idrotter och det känns jättekul av få synliggöra detta med Idrottens dag.På Idrottstinget på Arenan på eftermiddagen mötte idrottsföreningarna inbjudna politiker från åtta partier. Bristen och underhållet av lokaler och anläggningar samt de extremt långa genomförandetiderna i kommunen var några av de viktiga ämnen som diskuterades i panelsamtalen som hölls i en mycket konstruktiv och positiv anda.

 
Samarbetspartners
Kvinnojouren