Alla inlägg av Magnus Feldt

Idrottsfesten 2019 ställs in

Styrelsen i PIL har beslutat att ställa in idrottsfesten 2019 som var tänkt att anordnas den 7 mars. De ekonomiska förutsättningarna saknas för att en idrottsfest skall kunna genomföras.

PIL har sedan 2013 årligen arrangerat en Idrottsfest i Lunds kommun, för att hylla idrottens företrädare, aktiva, ledare, tränare och föreningar. Idrottsfesten har sedan år 2013 varit det enda årliga tillfälle som idrottsrörelsen i sin helhet har haft möjlighet att träffas tillsammans, för en mingelmåltid, underhållning och prisutdelningar. I det sammanhanget har också Lunds  Kultur och fritidsnämnd delat ut sina årliga priser.

Machonormen inom idrotten – Temakväll 25 oktober

Skåneidrotten i samverkan med Kvinnojouren i Lund, PIL samt Lunds kommun presenterar tre stycken superviktiga temakvällar med fokus på en inkluderande och jämställd idrott för alla.

Första kvällen är den 25 oktober med tema machorollen då vi får besök av ingen mindre än Musse Hasselvall. Musse är aktiv inom kampsport och en jämlikhetsprofil i media. ”Machonormen inom Svensk Idrott.” Hur kan vi arbeta med Machonormen inom vår idrott/förening, Nolltolerans för dåligt språkval – hur kan vi arbeta med detta rent praktiskt?

Klicka på länken för mer info och anmälan.

Övriga Temakvällar:
7 februari 2019 – Tema: Lika villkor inom idrotten?
4 april 2019 – Tema: Idrottens (dolda) utmaningar.

Valdebatt – Idrott – 22 augusti 2018

Temakväll på Scandic Star Hotel, Lund,  18.30-21.00

Företrädare för samtliga partier, i dag representerade i Kommunfullmäktige i Lunds kommun, finns på plats.

Program
18.30-19.00 Ungdoms- och motionsidrott
19.00-19.30 Elitidrott
19.30-19.50 Paus med kaffe/te och kaka
19.50-20.20 Lokaler och anläggningar
20.20-21.00   Övriga frågor

Frågor till politikerna: Om du vill ställa frågor till politikerna kan du klicka på länken – Ställ en fråga till politikerna – skicka  frågan/frågorna senast den 15 augusti.

Anmälan till erwin.apitzsch@psy.lu.se senast den 15 augusti.

Avgift: Kostnadsfritt för PILs medlemmar. Övriga 65 kr.
Anmälda deltagare som inte avbokar anmälan senast den 21 augusti debiteras 65 kr.

Frågor besvaras av Erwin Apitzsch 0708-144865.

VÄLKOMMEN!

Livesänt från omklädningsrummet

En temakväll för Lunds idrottsföreningar anordnad av Lunds kommun, PIL, Skåneidrotten, Kvinnojouren och Tjejjouren i Lund

Onsdag 23 maj kl 18.30-ca 21.00  –  Konferenssalen i Idrottshallen  –  Kostnadsfritt

Vi har alla hört om hur killsnacket kan gå i omklädningsrummen. Kanske har inte riktigt lika många hört om varför så många tjejer låter bli att duscha och byta om i samband med träningen. Vad är det som händer i omklädningsrummen och hur har det kunnat bli så att många upplever omklädningsrummen som en obehaglig plats?

Vi bjuder in till en kväll där vi försöker besvara dessa frågor och lägga grunden till förändring. Med gemensamma krafter kan vi skapa en idrottsvärld där alla känner sig trygga i omklädningsrummen och delta i idrott på lika villkor utan kränkningar.

Program och anmälan

Lunds Idrottsfest 2018 – Program

Torsdagen den 12 april 18.30 på Scandic Star Hotel
Konferencier är komikern Lena Frisk
  • När du kommer till festen serveras en mingeltallrik som intages tillsammans med gamla och nya idrottsvänner.
  • Vi tar sedan plats i Theatern för prisutdelningar som varvas med orkestermusik och sångframträdanden av Tina Ljungqvist och vår idol Kevin Klein.

Biljettbokning. Pris per festbiljett: 150kr som insättes på PIL:s bankgiro 5177-5286. I biljettpriset ingår mingeltallrik, prisutdelning och underhållning i Theatern samt kaffe & kaka. Du anmäler dig till festen på denna länk senast 6 APRIL, men varför vänta.