Kategoriarkiv: Okategoriserade

PIL:s årsmöte 22 mars 2023

Vi hade fint besök på vårt årsmöte. Nya presidiet som är Sebastian Jaktling, Fabian Zäll och Samuel Jonsson kom och berättade om sina tankar och idéer för idrotten i Lund. Det fanns många frågor så kvällen blev mycket längre än tänkt. Vi kommer därför vilja bjuda in er fler gånger för diskussion. Tack till presidiet och tack till alla medlemmar som kom på mötet. Totalt var vi ca 40 personer.

Årsmöte i PIL onsdag 22 mars 2023

Välkommen till årsmöte onsdag den 22 mars klockan 18.00 på Scandic Star Hotel Lund.

Program

Kl. 18.00 – 19.00 : Gemensam samvaro med vår traditionella ärtsoppsbuffé, pannkakor med tillbehör. Kaffe med kaka.

Kl. 19.00 – 19.30 : Presidiet för Kultur- och Fritidsnämnden presenterar sig och sin vision för idrotten.

Sebastian Jaktling, Samuel Jonsson och Fabian Zäll

Kl. 19.40: Sedvanliga årsmötesförhandlingar med behandling av verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse samt val av ordförande, styrelse, revisorer och valberedning.

Anmälan om deltagande i årsmötet lämnas senast söndagen den 19 mars till Christer Ljungquist – christer.ljungquist@telia,com eller på mobil 070-226 75 99.

Mycket välkomna önskar Styrelsen i PIL.

Jämställdhet & inkludering i praktiken

Maria Roth
Albin Ponnert, Nicklas Kronroth och Sara Ponnert

Maria Rooth, en av Sveriges bästa ishockeyspelare, berättade på Temakvällen #SCHYSSTIDROTT om sin idrottskarriär och sina positiva erfarenheter från ishockeyklubbar som i praktiken arbetat för att genomföra jämställdhet och inkludering i sina föreningar. Nicklas Kronroth från Lund Giants HC och Albin och Sara Ponnert från Frosta Hockey i Höör berättade om deras arbete med att uppnå jämställdhet i föreningarna.

Temakväll #SCHYSSTIDROTT – Onsdag 19 oktober

Jämställdhet & inkludering i praktiken

Idrotten har fina dokument om hur jämställdhet och inkludering bör se ut i våra föreningar och förbund. Men HUR gör vi detta arbete praktiskt? Möt en av Sveriges bästa ishockeyspelare och två ishockeyföreningar som satt upp jämställdhet på sin dagordning.

Kvällens föreläsare: Maria Rooth, Lund Giants HC & Frosta Hockey, Höör och RF-SISU Skåne

När: Onsdag 19 oktober kl. 19.15 – ca 21.00. Fika och insläpp från 18.45

Var: Scandic Star, Lund

Anmälan: Anmälan och info via länk

Kvällen är kostnadsfri.

Anmälan senast 13 oktober

 

Temakväll #SCHYSSTIDROTT är ett samarbete mellan RF-SISU Skåne, Kvinnojouren Lund, PIL i Lund och Lunds kommun.

IDROTTENS SQUARE OF FAME 2022

Priset Idrottens Square of Fame delades ut till Johanna Wiberg och Sten Sjögren för deras fina insatser inom och utanför Lunds idrottsliv vid en ceremoni på Arenatorget i Lund den 17 september. Priset består av en graverad bronsplatta på Arenatorget, samt en egen miniatyrplakett till respektive pristagare.

Johanna Wiberg och Sten Sjögren på Arenatorget i Lund.

Johanna Wiberg blev säsongen 2008/2009 utsedd till Årets handbollsspelare i Sverige. Sedan 2020 är hon assisterande förbundskapten för Sveriges damlandslag. Hon undervisar även idrott-och hälsa och psykologi på Polhemskolan i Lund.

Sten Sjögren spelade 200 handbollslandskamper och gjorde 506 mål i svenska landslaget. Säsongen 1982/1983 utsågs han till Årets handbollsspelare i Sverige.

Idrottens Square of Fame är en årligt återkommande prisutdelning för att hedra tränare, ledare, idrottsutövare och andra personligheter inom idrotten i Lund. En jury bestående av representanter från PIL och Lunds kommun utser en manlig och en kvinnlig representant som mottagare av utmärkelsen.

Ett stort engagemang från både föreningar och politiker

Politiker från åtta partier deltog i valdebatten.

PIL anordnade traditionsenligt en valdebatt med idrottsfrågor inför valet den 11 september.  Det blev ett välbesökt möte och många diskussioner. Det känns att det är mycket på gång och engagemanget är stort från både föreningar och politiker. Vi hade nästan 40 deltagare från 20 olika föreningar och de representerade 18 olika idrotter. På plats fanns även Mårten Hafström och Jari Kajanne från K&F-förvaltningen. Tack till alla som var med och engagerarar sig för idrotten i Lunds kommun!

Politikerna som deltog var Mattias Horrdin – Centern, Cecilia Oredsson Barnes – Liberalerna, Rasmus Törnblom – Moderaterna, Victoria Törnblom – Sverigedemokraterna, Paula Bon – Kristdemokraterna, Sebastian Jaktling – Socialdemokraterna, Göran Fries – Vänsterpartiet och Jan Annerstedt – FörNyaLund.

Valdebatt onsdagen den 31 aug 2022

Valet den 11 september närmar sig med stormsteg och det har aldrig varit viktigare att veta hur våra politiker tänker kring idrotten i Lund. Den 31 aug samlas vi på Scandic Star Lund kl 19.00 och ser fram emot många svar på hur framtiden för Lunds idrott ser ut.

Alla partierna är inbjudna för att svara på hur deras parti tänker arbeta med resurser kring medel, stöd och hallar för idrotten. Vilka är deras hjärtefrågor? Hur kan vi i idrotten samarbeta med kommunen för bättre resurser. Missa inte denna kväll så du är säker på att du gör rätt val i valurnan den 11 september.

Program
Kl. 19,00 -19.30. Mingel med fika
Vi samlas, prickas av och fikar i foajen på Scandic Star Lund. Passa på att träffa andra förening och diskutera en stund.

Kl. 19.30 – 21,00
Paneldebatt med representanter från alla partier

Anmälan om deltagande i lämnas senast 26 augusti till Marianne Lager på marianne@skposeidon.se eller 070-3137077

Mycket välkomna
Styrelsen PIL

 

Idrottens dag lördagen 14 maj 2022

Den 14 maj samlades vi på Stortorget i Lund för Idrottens dag. Hela 28 föreningar hade anmält att de ville vara med. Mellan 11-14 var det full aktivitet både på stortorget och i hemmahallarna.Till exempel kunde man se brottning på Källbybadet, Prova-på basket i Eoshallen, klättra på kårhuset LTH och se uppvisning i konstsim på Högevallsbadet.

På stortorget fanns möjlighet att prata idrott med representanter från alla klubbarna och på torget kunde du utmana dig själv i bland annat thaiboxning, fäktning, capoiera, frisbee, basket, lacrosse, tennis, orientera runt torget och till och med hoppa över hinder med käpphästar.

Lund har ett fantastiskt utbud av olika idrotter och det känns jättekul av få synliggöra detta med Idrottens dag.På Idrottstinget på Arenan på eftermiddagen mötte idrottsföreningarna inbjudna politiker från åtta partier. Bristen och underhållet av lokaler och anläggningar samt de extremt långa genomförandetiderna i kommunen var några av de viktiga ämnen som diskuterades i panelsamtalen som hölls i en mycket konstruktiv och positiv anda.

Fler bilder hittar du här.