Tävlingsfri idrott

PIL kommer att starta en idrottsförening med huvudsyftet att det ska vara roligt och att ge alla i alla åldrar, som inte vill tävla, en möjlighet att hålla på med Idrott hela livet, helt i linje med RF:s beslut.

Det vi vill göra är att erbjuda aktiviteter som primärt inte är tävlingsinriktade då vi menar att underlaget i de flesta föreningarna är för litet för att snabbt komma igång med Tävlingsfri idrott. Därför tar PIL initiativet till att starta en idrottsförening med hela kommunen som upptagningsområde.

Vi avser att starta verksamhet för ungdomar i åldern 13 – 19 år och vuxna i åldern 65+ med 2 – 4 idrotter. På sikt är målsättningen att starta verksamhet för alla i alla åldrar beroende på intresse.

Då deltagarantalet har uppnått en viss nivå från ett delområde i kommunen, är tanken att en lämplig idrottsförening i detta område kan överta verksamheten. Om detta visar sig vara ett framgångsrikt koncept, skulle PIL kunna fortsätta med att erbjuda fler idrotter och utgöra en modell för hur man kan starta verksamhet utan tävlingsinslag i en etablerad idrottsförening.

Föreningen kommer att bildas den 18 januari och verksamheten ska starta under våren.

Vi hoppas att denna information sprids i din förening och att personer som är intresserade att medverka som ledare hör av sig till Erwin Apitzsch (erwin.apitzsch@psy.lu.se).