Temakväll #SCHYSSTIDROTT – Onsdag 19 oktober

Jämställdhet & inkludering i praktiken

Idrotten har fina dokument om hur jämställdhet och inkludering bör se ut i våra föreningar och förbund. Men HUR gör vi detta arbete praktiskt? Möt en av Sveriges bästa ishockeyspelare och två ishockeyföreningar som satt upp jämställdhet på sin dagordning.

Kvällens föreläsare: Maria Rooth, Lund Giants HC & Frosta Hockey, Höör och RF-SISU Skåne

När: Onsdag 19 oktober kl. 19.15 – ca 21.00. Fika och insläpp från 18.45

Var: Scandic Star, Lund

Anmälan: Anmälan och info via länk

Kvällen är kostnadsfri.

Anmälan senast 13 oktober

 

Temakväll #SCHYSSTIDROTT är ett samarbete mellan RF-SISU Skåne, Kvinnojouren Lund, PIL i Lund och Lunds kommun.

IDROTTENS SQUARE OF FAME 2022

Priset Idrottens Square of Fame delades ut till Johanna Wiberg och Sten Sjögren för deras fina insatser inom och utanför Lunds idrottsliv vid en ceremoni på Arenatorget i Lund den 17 september. Priset består av en graverad bronsplatta på Arenatorget, samt en egen miniatyrplakett till respektive pristagare.

Johanna Wiberg och Sten Sjögren på Arenatorget i Lund.

Johanna Wiberg blev säsongen 2008/2009 utsedd till Årets handbollsspelare i Sverige. Sedan 2020 är hon assisterande förbundskapten för Sveriges damlandslag. Hon undervisar även idrott-och hälsa och psykologi på Polhemskolan i Lund.

Sten Sjögren spelade 200 handbollslandskamper och gjorde 506 mål i svenska landslaget. Säsongen 1982/1983 utsågs han till Årets handbollsspelare i Sverige.

Idrottens Square of Fame är en årligt återkommande prisutdelning för att hedra tränare, ledare, idrottsutövare och andra personligheter inom idrotten i Lund. En jury bestående av representanter från PIL och Lunds kommun utser en manlig och en kvinnlig representant som mottagare av utmärkelsen.

Ett stort engagemang från både föreningar och politiker

Politiker från åtta partier deltog i valdebatten.

PIL anordnade traditionsenligt en valdebatt med idrottsfrågor inför valet den 11 september.  Det blev ett välbesökt möte och många diskussioner. Det känns att det är mycket på gång och engagemanget är stort från både föreningar och politiker. Vi hade nästan 40 deltagare från 20 olika föreningar och de representerade 18 olika idrotter. På plats fanns även Mårten Hafström och Jari Kajanne från K&F-förvaltningen. Tack till alla som var med och engagerarar sig för idrotten i Lunds kommun!

Politikerna som deltog var Mattias Horrdin – Centern, Cecilia Oredsson Barnes – Liberalerna, Rasmus Törnblom – Moderaterna, Victoria Törnblom – Sverigedemokraterna, Paula Bon – Kristdemokraterna, Sebastian Jaktling – Socialdemokraterna, Göran Fries – Vänsterpartiet och Jan Annerstedt – FörNyaLund.